Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2011 10:26 - Как се прави светлинна бомба.
Автор: marcs Категория: Технологии   
Прочетен: 2674 Коментари: 0 Гласове:
3



В кръгова система отражателни призми се акумулират два противоположни светлинни потока, лазерни лъчи. Така можем да натрупваме енергия без да изкривим пространството с гравитомагнитното поле при достигане на опредено ниво натрупана енергия - притивоположните потоци е неутрализират.
Ако разрушим или отворим внезапно системата призми ще освободим акумулираната светлина и може да постигнем поразяваща мощ сравнима с атомна бомба.

Атомните бомби освен огромна разрушителна сила замърсяват радиоктивно околната среда. Оцелелите от атомната експлозия умират от радиацията.
Производството на атомни оръжия замърсява околната среда. Получените радиоктивни отпадъци са опасен товар за планетата и потенциална опасност от замърсяване при съхранението им.  Радиоактивните материали повишават радиционния фон.
Да се надяваме, че доброволно някой ще се откаже от атомното оръжие е наивно. Никога няма да с откажат от него.
Има обаче алтернатива. Светлинната бомба е сравнима по разрушителна сила с атомната, но не замърсява радиоктивно околната среда. Прозвеждането и съхранението на светлинни бомби е екологично чисто и не замърсява природата с радиация. Светлинните бомби са разрушително оръжие, но по безопасно от атомното. Атомните оръжия и прозводството им замърсяват и дори да не се използват вредят на хората и природата. Светлинните бомби също като атомните няма да се използват, а самото им наличие ще е сдържащ фактор за войните и враговете. Атомното оръжие обаче е опасно поради радиацията и самото му наличие и производство замърсяват, а чистата светлина няма странични ефекти.

"Ако искаш мир, готви се за война."- но поне не замърсявай и не погубвай околната среда.



Тагове:   оръжие,   лазер,   бомба,   лазерно,   атомна,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marcs
Категория: Технологии
Прочетен: 108961
Постинги: 26
Коментари: 10
Гласове: 303
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930