Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2011 09:28 - Далечните космически полети са достъпни и сравнително лесни
Автор: marcs Категория: Технологии   
Прочетен: 2466 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 04.05.2011 07:43


Овладяването и реализирането на гравитомагнитната технология е сравнително лесно и напълнои възможно днес. Създаденото гравитомагнитно поле изкричвява континиума и прави възможни далечните космичски полети, а и други полезни неща,
http://marcs.blog.bg/technology/2009/12/04/gravitaciia-vreme-otnositelnost-i-kosmicheski-korabi.448186
Според изчисленията от един до няколко дни са достатъчни за зареждане на оптичната сиситема призми за създаване на гравитомагнитно поле в зависимост от големината и масата на апарата, ако се използва 100МВт-ов лазер. Има и по-мощни лазери, но изчилявахме за по-разпространени лазери. С по-мощните става по-бързо и могат да се заредят и по-големи гравитомагнитни устройства.
Разбира се започваме със сравнително малки устройства. Големите гравитомагнитни установки ще се реализират впоследствие. Но на първо време ще вършат работа.
Това е първата крачка към космоса - към звездите.







Гласувай:
3



1. marcs - Космически кораби, гравитация, изкривяване на пространството и времето.
13.06.2011 07:32
Космически кораби, гравитация, изкривяване на пространството и времето.
Кръгов светлинен поток се създава в специална система призми с пълно вътрешно отражение. Мощен лазер и специална оптика. Натрупаната светлинна енергия достига нужното ниво и изкривява пространството, континиума.
Космическите кораби могат да преодоляват пространството с тази технология.
За да се изкриви пространството около кораба са нужни около 4ГВтч енергия за тон маса(4 000 МВтч). Точното количество енергия зависи от размерите на космическия кораб
За малък космически кораб(КК) с маса от няколко тона е нужна енергия от порядъка на десетки ГВтч
За КК с маса от десетки тонове необходимата енергия е от порядъка на стотици гигават часа.
За КК с маса от стотици кораби са нужни хиляди ГВтч енергия.
За КК с маса от хиляди тонове са нужни десетки хиляди ГВтч.

Това е напълно възможно, лазерите и оптична система за натрупване на концентрираната светлинна енергия могат да го постигат. Зареждането на пръстените от призми или призматичното устройство с мощен лазер става с продължителна работа на лазера. От един до няколко дни са достатъчни за зареждане на оптичната система призми за създаване на гравитомагнитно поле в зависимост от големината и масата на апарата, ако се използва 100МВт-ов лазер. Има и по-мощни лазери или пък може да се използват комплекс от по-маломощни лазери, така че да се постигне повече мощност. Те са нужни за по-големите космически за да се съкрати времето за зареждането им със светлинна енергия.
За корабите от по стотина тона с 10х100МВт лазери ще ни трябват за зареждане десетина дни вместо стотина с 1х100МВт лазер.
Така за няколко хиляди тонен КК ще идат години, ако зареждаме само с един 100Мвт лазер, но ако ползваме десетки 100МВт лазери ще ни стигнат стотина дни до една година. Това е напълно приемлив срок.
С още по-мощни лазери или по-голям комплекс от лазери може да съкратим времето за зареждане до десетина дни.
цитирай
2. marcs - Най-големите космически кораби
13.06.2011 07:33
Най-големите космически кораби, които сега е технически възможно да се построят на земята са от милион тона с дължина от около километър.

По-големи космически кораби и комплекси ще трябва да се строят в космоса в безтегловност.
По-лесни за изграждане са космически комплекси от модули подобно на космическите станции.
Изграждането на тези космически градове е нужно за същинското овладяване на космоса. Те ще са бъдещия космически дом за човечеството, което ще се разсели из космоса.
Те ще важни и за колонизацията на необитаемите планети. Тъй като до пригаждането им за живот - промяна на състава на атмосферата, производството на нужната вода и газове, залесяването, заселването на земна флора и фауна, те ще основната база за космонавтите и флота работещи по преустройството на планетите.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marcs
Категория: Технологии
Прочетен: 108848
Постинги: 26
Коментари: 10
Гласове: 303
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930