Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2011 09:04 - Микровълнови оръжия с голям обсег - системите HAARP и други.
Автор: marcs Категория: Технологии   
Прочетен: 3663 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.10.2011 08:26


HAARP системата възниква като система радари за ранно откриване и предупреждаване. Тези РЛС откриват ракетите още след изстрелването им. Те са съществена част от системата за ПРО.
Тези радиолокатори работят на принципа на многократното отражение на УКВ вълните от йоносферата и земната повърхност. Това позволява да сканират далеч зад хоризонта за разлика от обикновените РЛС, които сканират само до видимия хоризонт - около 100-200км.
РЛС с задхоризонтна видимост имат далеч по-голям обсег. Тя е например 500-600км при еднократно отражение и 7000-9000км при двукратно.
РЛС с еднократно отражение се използват широко в ПВО за откриване и проследяване на самолети и крилати ракети. Също служат и са ПРО за засичане  балистични ракети с малък обсег.
Радарите с по-голям обсег се ползват главно за откриване на балистични ракети с голям обсег след изстрелването им.
Такива радиолокационни системи се използват от САЩ, Русия и други ядрени държави.

Тъй като тези РЛС са с голяма мощност(дори убиват човек на близко разстояние, ако попадне в радиолъча) те намират и друго приложение.
Американската HAARP например е програма осъществявана от базираните в Аляска РЛС за ранно отриване и предупреждаване. Те са използване за нагряване на части от йоносферата което предизвиквало изкуствено северно сияние. Нагряването става с мощно радиочестотно излъчване на подходяща честота. Нагрятата плазма отразява радиовълните и за това това се използва или ще се използва за заслепяване на бордовите РЛС на ядрените бойни глави, които служат за тяхното насочване. Така бойните глави ще се отклонят от целите и ще паднат извън населените райони.
Освен това тъй като плазменото огледало отразява радиовълните то се използва и от самия HAARP за подобряване ефективността и намаляване на загубите при еднократно и многократно отражение и отражение.
Тези плазмени огледала получени от HAARP имат кръгла или овална форма. Наблюдаваните кръгли сияeщи обекти смятани погрешно за НЛО са точно тези светещи петна в йоносферата прeдизивикани от HAARP. Когато видим нещо такова, трябва да знаем, че това е действие на HAARP.

Климатичното оръжие.
HAARP имат и друго приложение. За манипулиране на климата. С използване на многократното отражение тези системи могат да облъчват всеки участък от планетата.
Така нагряването на определени участъци, въздушни маси и др. предизвика промени в метеорологичната обстановка. Теоретично може да се предизвикат бури, урагани, циклони, да се влияе върху валежите и т.н.
Това оръжие е по-скоро диверсионно.
Има обаче твърдения за предизвикване на земетресения с тази с-ма. Възможно ли е това.
Да, ако предавателите са с гигаватова мощност, както се твърди. Ако се насочва радиолъча внимателно така че да не предизвика попътни земетресения с регулиране на честота и зоната на отражение според характера на земната повърхност в нея, така че в нея поглъщането или земетръсния ефект да е малък.
Тогава мощните импулси регулирани, така че да се поглъщат най-много в зоната на поразяване, може да активират разломи, земетръсни зони. Могат да предизвикат трусове в земната кора и т.н..
Предимството на HAARP системите е, че в един участък може да се концентрират повече импулсите, радиолъчите от повече предавателите. Тази концентрация на много станции компенсира недостатъчната мощност на отделната,  загубите и отслабването интензитета на радиоизлъчването с разтоянието, при отражението на радиовълните от йоносферата и земната повърхност и разсейването и поглъщането на радио вълните  в средата на разпространение - въздуха. Така може да се събере наитина впечатляваща мощност която би имала ефект върху сеизмичната или климатична активност според нагляването на честотата на излъчване.

Микровълното оръжие срещу хората.
Както се знае микровълновото оръжие може да се използва и директно срещу хората. Макар, че на голямо разстояние интензитета на радиолъча отслабва поради разходимостта му/а има и загуби при многократното отражение/ и е малко вероятно HAARP системите да може да причинят смърт на далечно разстояние, те могат да предизвикат халюцинации и масова лудост сред населението в цели райони, които са подложени на интензивно облъчване с микровълни. Така може да се дестабилизира обстановката и да се предизвика хаос в противникова държава. В тила на противника.

HAARP срещу електронни и електрически машини и устройства.
Електромагнитните импулси могат за смущават работата на електрониката и някой електротехнически устройства. При голяма мощност могат дори да предизвикат повреди и да ги извадят от строя.
Подобна е системата, която например блокира запалването на автомобилите и други машини. Така една моторизирана военна част попаднала под облъчване на тази с-ма просто остава блокирана и не може потегли.
HAARP се използва и да облъчва неприятелските ракетни бази с мощни импулси и така ги изважда от строя. Така HAARP може да повреди неприятелските ракети и да лиши противника от възможност за ответен удар.

Как изглеждат въпросните системи.
Тези системи използват параболични антени. Те обикновено са скрити под сферичен похлупак от радиопрозрачен материал, който ги предпазва от неблагоприятни атмосферни условия.
Също и други РЛС.
Параболична антена подобна на ползваната от HAARP.
image

Такива системи и оръжия имат САЩ, Русия, Китай и други водещи страни.
Например за руснаците се срещат публикации за използване на подобни системи с мазери  за предизвикване земетресения на големи разстояния по идентичен начин.
Има и  публикации и за подобно климатично оръжие на руснаците още по времето на СССР.

Тези микровълнови и УКВ системи оръжия са достъпни и лесни за построяване. Освен това са конвенционални и нямат ограничения като ядрените, но естествено нямат разрушителната сила на ядреното оръжие.
Могат и лесно да се маскират и като метереологични РЛС, като радиотелескопи или телекомуникационни  съоръжения, като големи РЛС за ПВО и др.
Няма да е зле нашата разоръжена и разградена родина да се въоръжи нещо подобно. Без оръжие не може да се гарантира националната сигурност.
Така че едно оръжие, което е леснодостъпно и свободно от ограничения, което официално дори не е оръжие, е добре дошло за опазване на страната.





Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marcs
Категория: Технологии
Прочетен: 108622
Постинги: 26
Коментари: 10
Гласове: 303
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031