Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2011 11:09 - Бой в космоса, космическата война.
Автор: marcs Категория: Технологии   
Прочетен: 2079 Коментари: 0 Гласове:
4



Как може да се воюва промерно в космоса при новото поколение технологии. marcs.blog.bg/technology/2009/12/04/gravitaciia-vreme-otnositelnost-i-kosmicheski-korabi.448186
Поради изкривяването на пространството космическите кораби са твърде бързи. За това на борда времето изкуствено се ускорява с помощта на гравитомагнитно поле. Така астронавтите могат да реагират на нещата светкавично. Това, което е толкова бързо, че не бихме могли дори да го забележим, за тях става достатъчно бавно поради ускореното бордово време.
Освен това локалната промяна на времето позволява да се види възможното бъдеще (или бъдеща). Така астронавтите ще се подготвят за предстоящето. Тъй като и двете страни биха разполагали с такива средства за предсказване на бъдещето, взаимно неутрализират предимствата си - всеки предвижда ходовете на другия и така се изравняват.

Стрелбата. По толкова бързи кораби не може да се стреля с обикновено оръжие. Все едно да целиш реактивен самолет с прашка. Корабите биха стреляли през изкривено пространство(от собствените им гравитомагнитни полета), а също биха използвали и снаряди със собствена система за изкривяване на континиума(може да се комбинира успешно със светлинна бомба.) тези снаряди биха имали по-голям обсег. навярно биха били управляеми и са аналог на ракетите са въздушен бой, но за космически бой.

Без системата за изкривяване на пространството не бихте засекли кораб летящ в изкривено пространство - той изпреварва светлината. Само собствената система изкривяваща пространството може да ви позволи да виждате повече от обикновения светлинен кръгозор. Така виждате не само по-далеч през изкривеното пространство, но и преодолявате ограничението на светлината.
Космическите битки биха приличали на днешните въздушни, но в космоса в изкривено пространство, а не както е по НФ филми със скокове и т.н.

След боя - падналите възкръсват. Да това е мечтата на толкова поколения. Но е реална. Промяната на локалното време и материализацията на обекти, тела от миналото може да се използва да "възкреси" загиналите в боя. Както и да възстанови загубите на бойна техника.

Така космическата война изглежда по-различно от земните, в които загубите и пораженията са невъзвратими.




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marcs
Категория: Технологии
Прочетен: 108960
Постинги: 26
Коментари: 10
Гласове: 303
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930