Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2011 11:34 - Дори сега можем да построим сравнително големи космически кораби звездолети
Автор: marcs Категория: Технологии   
Прочетен: 2641 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 12.06.2011 09:11


http://marcs.blog.bg/technology/2011/02/11/dalechnite-kosmicheski-poleti-sa-dostypni-i-sravnitelno-lesn.683986
Така според изчисленията за да се изкриви пространството около няколко хиляди тонен космически кораб е нужна енергия от порядъка на десетки хиляди ГВтч (десетки милиони МВтч).
Това е напълно възможно.
Такива кораби са с маса и размери като на морски кораб.

Това означава, че митовете за експеримента "Филаделфия" за телепортиране на няколко хиляди тонен кораб, есминеца "Елдридж", през 1943 са чиста измислица.
Натрупването, съхраняването и концентрирането на такова количество енергия не е по възможностите на техниката и науката по онова време. Да не говорим, че не възможно за електротехническо устройство изобщо, а в мита се твърди, че са използвали такова устройство.
Само лазерите и оптична система за натрупване на концентрираната светлинна енергия могат да постигат това. http://marcs.blog.bg/technology/2009/12/04/gravitaciia-vreme-otnositelnost-i-kosmicheski-korabi.448186
През 40те и 50те изобщо няма лазери. Те са открити по-късно.
Така че "Филателфия" е измислица, блъф пуснат през Студената война с цел заблуда и сплашване на противника. Такова нещо никога не е имало.

Вероятно наистина е имало някакви експерименти за скриване на кораба от радарите с получаване на йонизирана електрически заредена зона около него. Вероятно използват електрически разряд за да постигат това.
Корабът изчезва от радарите, но йонизирания въздух дава някакво отражение на радара и издава приблизителното му местоположение. Може да послужи само като радарна "димна завеса".
Тесла като специалист по силнотокова техника вероятно е реализирал проекта. Електрическия разряд е дал онова синкаво сияние около кораба.
Той е изчезнал, но не буквално, а само на радарните екрани.
Останалото е съчинено от американската пропаганда, за да заблуждават своите и противника - блъф пуснат през Студената война с цел заблуда и сплашване на противника.

ПП: Ако сега можем да строим звездолети с маса от хиляди тона, то ще можем с малко повече усилия да строим и по-големи кораби. В вероятно ще можем да строим и цели космически градове. Огромни кораби, които ще осигурят овладяването на космоса от човечеството.




Гласувай:
2



1. marcs - Космически кораби, гравитация, изкривяване на пространството и времето.
13.06.2011 07:38
Космически кораби, гравитация, изкривяване на пространството и времето.
Кръгов светлинен поток се създава в специална система призми с пълно вътрешно отражение. Мощен лазер и специална оптика. Натрупаната светлинна енергия достига нужното ниво и изкривява пространството, континиума.
Космическите кораби могат да преодоляват пространството с тази технология.
За да се изкриви пространството около кораба са нужни около 4ГВтч енергия за тон маса(4 000 МВтч). Точното количество енергия зависи от размерите на космическия кораб
За малък космически кораб(КК) с маса от няколко тона е нужна енергия от порядъка на десетки ГВтч
За КК с маса от десетки тонове необходимата енергия е от порядъка на стотици гигават часа.
За КК с маса от стотици кораби са нужни хиляди ГВтч енергия.
За КК с маса от хиляди тонове са нужни десетки хиляди ГВтч.

Това е напълно възможно, лазерите и оптична система за натрупване на концентрираната светлинна енергия могат да го постигат. Зареждането на пръстените от призми или призматичното устройство с мощен лазер става с продължителна работа на лазера. От един до няколко дни са достатъчни за зареждане на оптичната система призми за създаване на гравитомагнитно поле в зависимост от големината и масата на апарата, ако се използва 100МВт-ов лазер. Има и по-мощни лазери или пък може да се използват комплекс от по-маломощни лазери, така че да се постигне повече мощност. Те са нужни за по-големите космически за да се съкрати времето за зареждането им със светлинна енергия.
За корабите от по стотина тона с 10х100МВт лазери ще ни трябват за зареждане десетина дни вместо стотина с 1х100МВт лазер.
Така за няколко хиляди тонен КК ще идат години, ако зареждаме само с един 100Мвт лазер, но ако ползваме десетки 100МВт лазери ще ни стигнат стотина дни до една година. Това е напълно приемлив срок.
С още по-мощни лазери или по-голям комплекс от лазери може да съкратим времето за зареждане до десетина дни.

Ако сега можем да строим звездолети с маса от хиляди тона, то ще можем с малко повече усилия да строим и по-големи кораби. В вероятно ще можем да строим и цели космически градове. Огромни кораби, които ще осигурят овладяването на космоса от човечеството.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marcs
Категория: Технологии
Прочетен: 108971
Постинги: 26
Коментари: 10
Гласове: 303
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930